Co-washing: Mi az, és miért ennyire népszerű?

Sokáig úgy tekintettünk a samponra, mint a leghűségesebb szövetségesünkre. Végül is megtisztította büszke hajkoronánkat, és egy varázslatos frissesség érzetét keltette bennünk. Idővel azonban rájöttünk, hogy a samponban lévő agresszív tisztítóanyagok eltávolítják a fejbőr által termelt természetes, a hajszálat hidratáló olajokat, ami számos mellékhatással jár, a fejbőr, haj kiszáradásától és a kutikula károsodásától a fakuló hajszínig.

Ekkor a lányok és nők szerte a világon feltették a nagy kérdést: “Mit kell tenni?” Szerencsére megjelent a co-washing, és a világunk megváltozott. Tudj meg mindent erről a hajmosási módszerről, és fedezd fel a co-washing-hoz ajánlott 10 csillagos termékeinket!

Mi az a co-washing?

Bár ez a módszer csak néhány évvel ezelőtt kapott nevet, a nők szerte a világon már régóta használják. A co-washing a “conditioner- only washing” -ról kapta a nevét, ami röviden csak balzsammal történő hajmosást jelent, és a neve mindent elárul: azok a nők, akik e hajmosó technika mellett döntöttek, felhagytak a sampon használatával.

Milyen előnyökkel jár ez a módszer? Először gyengéden tisztíthatod meg a hajad, és hajkoronád legnagyobb pompájában fog tündökölni: puha, rugalmas és könnyen elrendezhető, kifésülhető fürtjeid születnek.

De hogyan működik ez a hajmosási folyamat? A balzsam ugyan nem hajtisztító termék, viszont bizonyos mennyiségben különböző tisztító  anyagokat tartalmaz, amelyek anélkül távolítják el a szennyeződéseket a hajból, hogy ez a haj számára agresszívnak mondható lenne. Vízzel hígítva ezek a tisztító anyagok eltávolítják a szennyeződéseket, és a hajadat tisztának fogod érezni, de nem fog “nyikorogni”, mint mikor minden természetes olajától megfosztottad őt. A maximális hidratálás, de a haj kíméletes és hatékony tisztításának kielégítésére irányuló vágyból megjelentek a kifejezetten co-washing-ra tervezett termékek.

Kinek felel meg a co-washing?

Először is tudnod kell, hogy a személyes gondoskodást illetően nincsenek törvények. Ami neked megfelel, egy másik lánynak az igazi katasztrófa lehet. Tehát, függetlenül attól, hogy a célkategóriába tartozol-e vagy sem, tanácsunk az, hogy próbálkozz meg vele, adj egy esélyt és nézd meg, hogyan működik számodra.

Elméletileg a sérült és száraz hajú nők a legjobb jelöltek a co-washing technikára. E technika előnyeit maximálisan kiélhetik, tekintettel arra, hogy hidratálásra olyan nagy szükségük van, akárcsak a levegőre. És ebből a kategóriából a göndör vagy hullámos hajú lányok fognak beleszeretni a legjobban a co-washing technikába gyönyörű fürtöknek örvendezve, amint megváltoztatják a hajmosási technikájukat.

A festett hajú nők számára is hasznos lehet a co-washing, de csak abban az esetben, ha a fejbőrük egészséges. Csak a balzsammal történő hajmosás megvédi a hajszínt és megakadályozza annak elhalványulását, fakulását, amelyet előzőleg a samponban lévő agresszív anyagok okoztak.

Melyek azok a személyek, amelyeknél nem ajánlott a co-washing? Általában azok az személyek, akiknek finom tappíntású és vékonyszálú hajuk van, mert ez túlterhelődhet a hidratáló összetevők miatt. De, mint már korábban mondtuk, véleményünk az, hogy mindenkinek meg kell adnia az esélyt a co-washing-ra, mert egyedülállóak vagyunk, egyedi igényekkel.

Hogyan moss hajat balzsammal? 

Ha idáig eljutottál cikkünkben, azt jelenti, hogy érdekel, kíváncsi vagy, és ennek csak örülni tudunk. Az alábbiakban megtanítunk lépésről lépésre, hogy a co-washing elméletileg milyen lépéseket foglal magába.

  1. Nedvesítsd meg a hajad alaposan. Tincseidnek teljesen nedvesnek, csöpögő vizesnek kell lenniük, mert így már kipipáltad az első lépést, vagyis a szennyeződések puhítását és feloldását a haj és a fejbőr felszínéről.
  2. Használj bő mennyiséget a választott termékből. Felejtsd el a samponhoz ajánlott pénzérme mennyiséget. A co-wash balzsam elegendő kell legyen az egész fejbőr felületének borítására, így a klasszikus hajmosásra érvényes tanácsoknak és megjegyzéseknek már nincs jelentőségük.
  3. Ujjaiddal, ne körmeiddel gyengéden masszírozva a fejbőrt, egyenletesen oszlasd el a terméket az egész fejbőr felületén. Ez felgyorsítja a szennyeződések “olvadását”. Hagyd a co-wash balzsamot kb. 3-5 percig vagy még tovább hatni, ha hajad rendkívül száraz. Ezután alaposan tisztítsd meg. És itt a nagyon jól, tényleg nagyon jót jelent. Ragaszkodj az öblítéshez, legalább 5 percig bő vízzel alaposan tisztítsd ki a balzsamot a hajból.
  4. Rendezd el a hajad a szokásos módon. Csodálkozva tapasztalod majd, hogy nem is kell már annyi hajformázó terméket használnod, mert a hajad rendkívül engedelmes és te máris a co-washing 1.számú rajongója leszel.
  5. Havonta vagy kéthetente használj mélytisztító sampont. A co-washing egy gyengéd tisztítási módszer, amelynek néha nem sikerül áttörnie a hajformázó termékek által képezett felhalmazódásokat. Tehát időről időre használj mélytisztító sampont (az általunk ajánlott gyakorisággal, vagy gyakrabban / ritkábban, amikor szükségesnek érzed), amely alaposan megtisztítja majd a hajszálaidat.

Milyen gyakran kell mosni a hajat co-wash balzsammal? Itt van egy másik kérdés, amelyre a legjobb választ te adhatod meg magadnak. Általában ajánlott egyszer, legtöbb hetente kétszer hajat mosni, de úgy gondoljuk, célszerűbb betartani azt a rutint, amely a te esetedben már jó eredményt adott.

4 co-washing-hoz ajánlott termék

A CurlyGirl webshopnál beleszerettünk a co-wash balzsamokba. Ezért lelkesen összegyűjtöttük és rendelkezésedre tettük a legjobb hajmosó balzsamokat! Ezek az ajánlataink!

A DevaCurl No-Poo Original hajmosó balzsam érzett rá a legjobban az olyan tisztító anyagok hozzáadásának és jelenlétének fontosságára, amelyek gyengéden tisztítják a fejbőrt és a hajat, anélkül, hogy megfosztanák a természetes olajoktól, amelyekre oly nagyon szüksége van a hajadnak. Ez a termék minden típusú göndör hajra ideális, nem képez habot, és összetevőiből kizárja a szulfátokat, parabéneket és szilikonokat. Cserébe pedig ez a balzsam menta kivonatokkal kényeztet és csodálatos frissességet biztosít, és a szőlőmagolajjal pedig alaposan hidratálja hajad.

A Cantu egy hidratáló hajmosó balzsamot javasol amely csodákra képes. Krémes és bársonyos, ez a co-wash termék szebbé teszi hajad, mint valaha: még a történetekben szereplő hercegnők is megtanulják, mi az irigység, a te hajadat csodálva. A balzsam gyengéden tisztítja a fejbőrt és a hajat, megszünteti a termékek felhalmozódását és mélyen hidratál, így a fürtök bájosan puhák és selymesek lesznek. A vajak és olajok egyedülálló keverékére alapuló Cantu balzsam nem tartalmaz ásványi olajokat, szulfátokat, parabéneket, szilikonokat, ftalátokat, glutént, paraffint és propilént.

Nincs göndör hajad, de mégis tetszik a co-wash gondolata? Javaslatunk a  The Mane Choice Soft As Can Be 3 az 1-ben hajmosó balzsam.

A könnyű textúrája miatt ideális termék a mindennapi használatra, sokoldalúsága pedig több mint meggyőző: a balzsam használható co-wash-ként, leave-in öblítés nélküli kezelésként vagy a haj kifésülésére. A hajszál belsejébe életre keltő és szerkezetátalakító képességeit kiváltva megakadályozza a haj töredezését, elszakadását vagy sérülését, eltünteti a gubancokat és gyönyörű hajat varázsol neked, mely örömsóhajokat vált ki belőled.

A The Mane Choice Soft As Can Be hajmosó balzsamja olyan tápanyagokat tartalmaz, amelyek hidratálják és erősítik a hajat, valamint biotin és zöld tea kivonatokat tartalmaz, melyek serkentik a haj növekedését. Garantáltan szeretni fogod!

Visszatérünk a göndör hajra, és isteni megjelenésű göndör hajmosó balzsamot ajánlunk. Ez a Bounce Curl Hydra-Drench hajmosó balzsam, amely a kiemelkedő hatékonyságú hidratáló és tisztító összetevők komplexumára alapszik. Olaj-alapú összetételével a balzsam megakadályozza a frizz kialakulását, és azonnal meghódít majd az ellenállhatatlan megjelenés miatt, amelyet a hajad nyer tőle. Ez kipróbálni való!

Fedezd fel különleges kizárólag a haj tisztítására tervezett kínálatunkat a CurlyGirl webshop oldalán! Dönts te is a co-washing hajmosási tehnika mellett és hajad megkönnyebbűlten, boldogan fog sóhajtani, hogy végre felfedezted mire is van neki igazán szüksége!

 

És nem felejthetjük ki üzletünk sztárját sem az  As I Am hidratáló hajmosó pudingot, mely hatékonyan feloldja a terméklerakódásokat a különleges palmetto, fitoszterolok és más természetes összetevők keverékét felhasználva. Nyugtató kezelésként hat a fejbőr számára, segít megakadályozni a korpa megjelenését és a már létező korpa eltüntetését.