Egy helyes hajmosási rutin követése a göndör vagy hullámos haj ápolásáért nehéznek tűnhet. Sokszor komplikáltnak tűnik a neked megfelelő hajápolási termékek azonosítása és ezeknek a stilizáló termékekkel való kombinálása a kívánt eredmény eléréséhez. Ráadásul már az első lépésnél- a samponnál-problémákkal nézünk szembe. Nagyon elterjedté vált az a felfogás, miszerint a Curly Girl módszerben nem használhatsz sampont. Ennél hamisabb mi is lehetne?

Mikor használjuk a sampont?

Mások vagyunk, különböző formájú fürtökkel, vékony vagy vastag, rakoncátlan, esetleg tartás nélküli hajkoronával. Normális, hogy különböző szükségleteink legyenek. A fürtök tipusától függően használhatsz olyan sampont, amelyik segít megszabadulni a termékfelhalmozódásoktól vagy olyat, melyik gyengéden tisztítja a fejbőrt. Mi az aranyszabály? A sampon a Curly  Girl módszerben elfogadott összetevőket kell tartalmazza, tehát felejtsd el azokat a samponokat, melyek szúlfátokat, szilikont, viaszt, ásványi olajokat, stb tartalmaznak.

A jó hír, hogy a kozmetikumok piacán  nagyon nagy a választék.

A hullámos vékony szálú haj nagyon jól reagál az Innersense Pure Harmony Hairbath samponra. Felváltva használhatsz sampont és balzsamot hajmosáskor, főleg ha extra hidratálást szeretnél. Egy ilyen termék a Bounce Curl Hydra-Drench hidratáló balzsam. Visszatérve az Innersense samponra, ez kíméletesen tisztítja a hajszálat, tiszteletben tartva a haj strukturáját. Nem irritálja a fejbőrt és a fürtöket kellemes illatba burkolja. Használata után folytasd rutinodat egy hidratáló termékkel és egy stilizáló géllel.

A száraz, vastag szálú, könnyen elektrizálódó haj legjobb barátja egy vitaminban  gazdag sampon, mely helyrehozza az ismételt hajfestések, az UV-sugárzás és a nem megfelelő hajápolás okozta károsodásokat. Egy jó példa erre a Curls Blueberry Bliss szulfátmentes javító sampon. Sérült vagy száraz hajra ideális, ez a termék gyengéden, de hatékonyan tisztít és előkészíti a hajszálat a samponozást követő termékekben található tápanyagok könnyebb felszívására.

A hullámos vagy érett göndör haj egy egyedi kategóriát képez. A kor előrehaladtával, a hajszál sok változáson megy át. Általában nő a porozitása, szárazabb lesz, elveszíti ragyogását, ezért különleges ápolásra van szüksége. A flora&curls african citrus superfruit sampon segít eltávolítani a szennyeződéseket, de nem fogja eltávolítani a természetes olajokat, amelyek a hajszálat fedik.

A hajad tipusától függetlenül nagyon fontos, hogy helyesen használd a sampont. Pontosabban, bizonyosodj meg, hogy a hajad eléggé vizes. Tégy egy kis mennyiségű terméket a tenyeredbe, emulgeáld  és utána vidd fel a fejbőrre, majd gyengéd körkörös mozgással masszírozd a fejbőrt. Nagyon  alaposan öblítsd le és ismételd meg a műveletet, ha szükséges. Fordíts különleges figyelmet a haj kiöblítésére. Ezután folytasd a többi termékkel, amelyeket a hajápolási rutinodban használsz.

Ne félj a kísérletezéstől.

Ha egy sampon esetleg nem megfelelő számodra, probálkozz egy különböző formulájú termékkel. Felváltva használj sampont és co-wash balzsamot, főleg ha száraz és könnyen elektrizálódik a haj. De a legfontosabb, hogy szeresd hajad, szükségleteire hallgatva és rájuk alapozva fordítsd a megérdemelt figyelmet rá. Örülj fürtjeidnek és kövesd ahogy a hetek elteltével egyre definiáltabbak lesznek.