Mi is a Curly Girl módszer?

Ez egy olyan göndör hajápolási módszer, amely magában foglalja a bizonyos, a hajra és a fejbőrre károsnak ítélt összetevőkről való lemondást. Ebbe a kategóriába tartoznak a szulfátok, szilikonok, alkoholok (csak azok, amelyek szárítanak), a viasz és az ásványi olajok. A weboldalunkon minden CGM Göndörbarát Termék bélyegzővel ellátott termék megfelel ennek a módszernek.

A módszer kezdeményezője Lorraine Massey, a “Curly Girl: The Handbook” című könyv szerzője. A kötet kiadása után a göndör haj egyre több figyelemben kezdett részesülni, megértve végre, hogy ez a típusú haj különleges ápolást igényel, mást, mint az egyenes haj esetében.

Egyenes hajam van. Kövessem ezt a módszert?

Igen. Nem lesz göndör vagy hullámos hajad (csak akkor, ha természetes-textúrált hajad van, és nem tudtál róla), ha ezzel a módszerrel kompatibilis termékeket használsz, de minden bizonnyal a hajad egészségesebb, erősebb és fényesebb lesz. Valószínűleg nem fogsz tudni megbarátkozni a co-wash (hajmosó balzsam) termékekkel, de lecserélheted azokat szulfátmentes samponokra, amelyek biztosítják a haj létfontosságú hidratálását. Emellett a te hajmosási rutinodnak nem kell annyi terméket tartalmaznia, mint amennyit egy göndör hajú lány rutinjában megtalálsz.

Hogyan kezdhetem el a Curly Girl módszert?

Lássuk, mit is kell tenned:

1.lépés: VÉGLEGES MOSÁS – Moss utoljára hajat egy szulfátos samponnal, hogy eltávolítsd az eddigi termékfelhalmozódást a hajszálaidról. Az általad használt termék NEM tartalmazhat szilikont! Használhat bármilyen sampont, amely nem tartalmaz olyan összetevőket, amelyek lerakódnak a hajra, de kötelező képen tartalmaznia kell szulfátot. Alaposan mosd meg a hajad, fejbőröd, majd nagyon alaposan öblítsd le a hajad. Ezután használhatod a módszerrel kompatibilis termékekeidet (maszk, öblítés nélküli kondicionáló, fodrászati ​​termékek) – lásd az alábbi 2., 3., 4. lépést.

Ez a szulfátos mosás nem mentesíti a hajadat mindentől, ami mindeddig felhalmozódott rajta. Sokáig tart, mire a haj valóban “tiszta” lesz. Az intervallum egybeesik az úgynevezett átmeneti időszakkal, amelynek időtartama személyenként változik. Ez az az időszak, amikor a haj és a fejbőr alkalmazkodik az új rutinhoz, de különösen a samponok szulfáthiányához.

1.lépés: KÖVETKEZŐ MOSÁS – Hajmosás Co-wash balzsammal, egyszerű balzsammal vagy szulfátmentes samponnal. Mindegyiknek meg kell felelnie a CG (Curly Girl) módszernek. NAGYON alaposan öblítsd ki a hajat és a fejbőrt.

Ami a mosást illeti, több változata ismert e módszerben. Egyes szakértők (köztük Lorraine Massey) a co-wash termékek kizárólagos használatát javasolják. Mások azon a véleményen vannak, hogy ezek nem kompatibilisek bármilyen hajjal / fejbőrrel, ezért a szulfátmentes samponok pártján állnak. Mi, a Curly Girl csapata a második kategóriába tartozunk. Véleményünk szerint használhatsz csak sampont, vagy csak co-wash balzsamot. A két hajmosási módszert használhatod akár felváltva is. Fontos, hogy a fejbőröd jól érezze magát a hajmosásra használt termékekkel.

2.lépés (opcionális, de ajánlott): – Használj egy hajmaszkot, pakolást. Ha a hajad sérült, (vegyi- vagy hőkezelt) ez a lépés kötelező. Nagyon alaposan öblítsd ki a hajad.

A következő lépéseknél a haj nedves vagy vizes kell legyen.

3.lépés: – Vigyél fel újra klasszikus hajbalzsamodból (bármilyen balzsam a hajban maradhat), vagy leave-in balzsamot (öblítés nélküli balzsam). Fésüld át a hajad ujjaiddal vagy ritka fogú fésűvel. Opcionálisan öblítsd le rövid hideg vízsugárral.

4.lépés (opcionális): – Használj bármilyen hajformázó terméket, amely megfelel a CG módszernek. Használhatsz gélt és / vagy krémet, habot, pudingot.

Most mikrószálas törülközőt vagy régi pólót használhatsz a felesleges víz és termék felszívására. Tartsd a törölközőt/ pólót a kezedben, és finoman szorítsd össze a tincseket, kinyomkodva belőlük a felesleges vizet és terméket.

Hagyd hajadat szabadon száradni, vagy használj hajszárítót diffúzorral a legalacsonyabb sebességen és a legkisebb hőintenzitáson.

NE érintsd meg a hajad, amíg meg nem szárad!