A göndör vagy a hullámos haj ápolásában a hajpakolás egy nagyon fontos szerepet játszik és sokszor különbséget tesz álmaid fürtjei és egy elektrizált, széthullt fürtös kezelhetetlen haj között. A számodra megfelelő pakolás megtalálása időbe és sok információba telhet. Örömödre, a következőkben erről beszélünk és olyan tanácsokat adunk neked, amelyek lényegesen megkönnyítik majd dolgodat.

Hullámos, vékony szálú, lelapult haj

Általában egy ilyen típusú haj tulajdonosai kerülik a legjobban a hajpakolást. Az általános benyomás az, hogy a pakolás nehezíti a hajat, amely a gyengéd fürtök hullámok elvesztését, azaz kiegyenesedését okozhatja. Nos… még ha a hajad nagyon vékony, gyengéd, puha, selymes, a hajszálaknak továbbra is tápanyagokra és hidratálásra van szükségük. Válassz egy könnyű textúrájú, kevés olajat/vajat tartalmazó pakolást, amelyek nem nehezítenek. Választhatod az Alikay Naturals – Honey and Sage intenzíven hidratáló pakolást. Ha ugyanakkor egy száraz, irritált fejbőrrel is fel kell venned a harcot, akkor az Aunt Jackie’s Butter Fusion – Soothe Operator hajpakolás száraz fejbőrre vár rád. Viszont ha zsíros fejbőrrel kell szembenézned akkor a Biofficina Toscana- Rekonstruáló pakolás/balzsam hullámos és göndör hajra könnyű formulája és erősítő összetétele lesz, amit keresel.

 

Hullámos, göndör, vastag szálú, száraz és fakó haj

Ha a hajad kecses hullámokból áll, viszont a hajszálak végei töredezettek és nem sikerül őket  fegyelmezett kis tincsekbe parancsolni, akkor egy plusz hidratálásra és tápláló összetevőkre van szükséged. A Shea Moisture- Moringa&Avocado Power Greens Reconstructor pakolás vitaminok és fehérjék sokaságával és krémes állagával kényezteti hajad, hidratál és táplál, erősíti a hajszálakat.  Ragyogó és rugalmas, fürtöket, hullámokat kölcsönöz az Organic Shop- Hajmaszk csillogásért fügével és mandulával.

Hullámos, göndör, festett és törékeny haj

Akkor is ha egy professzionális, szuper minőségű hajfestéket választasz, használsz, akár otthon akár fodrászatban, a festék vegyi összetétele miatt a hajszálak komoly sérüléseken mennek keresztül, melyek törékeny, formátlan, gyenge hajkoronát hagy maga után. Egy dolog biztos, éspedig az, hogy hajadnak különleges ápolásra van szüksége és te most segíthetsz neki az Olaplex – Hair Perfector no. 3 kezeléssel vagy a The Mane Choice- Ancient Egyptian javító töredezés elleni pakolással. Használj egy műanyag zuhanysapkát,hogy fokozd a pakolás hatását és hagyd 15-30 percig, majd öblítsd le alaposan és folytasd a hajmosási rutinod további lépéseivel.

Göndör, sprőd, nehezen kezelhető könnyen kócolódó haj

A göndör haj általában szárazabb, nagyobb volumennel rendelkezik és kifésülése sokszor tehernek számít. Ahhoz, hogy szilikonok és ásványi olajok nélkül tudd kezelhetővé tenni, szükséged van a megfelelő termékekre. Az Innersense – Hydrating Hair Masque táplálja a hajad és segít, hogy könnyen ki tudd majd fésülni fürtjeid. El nem hanyagolható segítő kéz az Ecoslay- Banana Cream intenzíven hidratáló pakolás is.

Kezeld hajad türelemmel, légy figyelmes hogyan reagál a különböző termékekre és rendszeresen végezd el a hidratálás/protein teszteket, hogy továbbra is a megfelelő termékeket tudd választani kínálatunkból. Ne veszítsd el a bizalmadat, ha elsőre nem észlelsz semmilyen változást. Egy terméknek több időre van szüksége, hogy kifejtse hatását.

Ha rutinodban még nincs helye egy mélyhidratáló pakolásnak, tudnod kell, hogy egy hidratált haj rugalmas és alakjukat sokáig megőrző fürtökre képes. De ennél is több, tincseidet beborító frizz már csak egy emlék marad, még sapka viselés után is. Viszont számon kell tartsd azt, hogy minden hajnak másra van szüksége és több időbe telhet amíg felfedezed hogy a te hajadnak milyen gyakran van szüksége pakolásra. A fürtök hidratáció-egyensúlya picit nehezen elérhető, de mikor megtanulod a jeleket és felfedezed hajad titkait, az eredmények meghaladják majd elvárásaidat!

Weboldalunkon, a curlygirl.hu oldalon most már használhatod a legújabb SZŰRŐ funkciót, hogy könnyebben megtaláld amire neked szükséged van!