Ellemental – Amla por 100 g

Ez a por minden típusú hajra és bőrre megfelelő.

-erősíti a hajat

-tonizáló hatás

-magas C vitamin tartalmú

1,090Ft

Elfogyott

Cikkszám: 6424414010594

Brands: Ellemental

Az Amla az Emblica Officinalis fa gyümölcséből nyert por. Ennek a fának a gyümölcse 20%-al több C vitamint tartalmaz, mint a narancs és nagyon könnyen felszívódik. Az Amla por tanninban, flavonoidokban, savakban és enzimekben gazdag.

Jótékony hatással van a hajra és a fejbőrre. Tápláló, regeneráló és erősító, serkenti a haj egészséges növekedését, volument és tartást kölcsönöz, megelőzi a korai őszülést és a korpa megjelenését. Kitűnő tonizáló a fejbőr számára, részben megszünteti a hajhullást, visszaadja a haj fényét, javítja a haj szerkezetét és segít a nedvesség és a víz megőrzésében. Szabályozza a szébumot termelő mirigyek működését, ezért is ajánlott a könnyen zsírosodó fejbőr számára kezelésként.

Az Amla együtt használható a neutrál hennával (cassia) az árnyalat élénkítéséért, a vörös hennával a szín tompításáért, mely hidegebb árnyalatot eredményez (1 rész Amla+ 2 rész vörös henna), vagy a shikakai-al a haj tisztításáért és hidratálásáért (1/2 Amla+ 1/2 shikakai). Nem ajánlott a fekete hennával összekeverni, hiszen a savasság miatt csökkenti a hatását.

Figyelem: Pakolásként gyakran használva sötétebbé teszi a szőké és a világos barna árnyalatú hajat.

HASZNÁLAT

Haj:

-frissen készített paszta formájában magában használva vagy egyéb összetevőket hozzáadagolva hajpakolásként

-vizes macerátum formájában krémek, tonizáló vagy samponok összetevőjeként

-olajos macerátumként (Amla olaj) a fejbőr masszírozására, haj hosszára

-infúzióként is használható, így viszont elvesz a C vitamin tartalma

Arcbőr

-frissen készített paszta formájában magában használva vagy egyéb összetevőket hozzáadagolva arcpakoláscként

-vizes macerátum formájában tonizáló vagy tisztító krémek és vizek összetevőjeként

-olajos macerátumként (Amla olaj) krémek összetevőjeként vagy önmagában frissítő masszázsra

HOGYAN KÉSZÍTSD ÉS HASZNÁLD A PAKOLÁST

Az Amla por meleg vízzel összekeverve, míg nem folyékony, homogén paszta lesz belőle.

Hajra: míg a paszta hűl, vizezd meg a hajadat és a fejbőrt. Vidd fel a pasztát  a hajba masszírozva és hagyd 10-15 percig hatni (30 percet a legjobb eredményekért). Bőségesen langyos öblítsd ki a hajból csak vízzel vagy nagyon kevés hígított samponnal. Egyedül használva, mint hajpakolást, nem sötétíti a haj színét, csak ha hosszú ideig van használva.

Festett hajra ajánlott egy tincsen először színpróbát végezni.

Arcbőrre: a paszta hasonlóan készül el, mint a hajpakolás esetén, esetleg folyékonyabbra. A pasztában még belekeverhetőek bizonyos kozmetikai aktív hatóanyagok. Tiszta víz helyett használhatsz az arcbőrnek megfelelő virágvizet.

HOGYAN KÉSZÍTS VIZES MACERÁTUMOT

Ajánlott csak egyszerre való mennyiséget készíteni. A macerátum koncentrációja ideálisan 10%, vagyis 10g Amla por 100 ml vízhez. Egy tiszta, fertőtlenített üvegbe tegyél vizet és Amla port és alaposan rázd fel. Hagyd a macerátumot hűvös, naptól védett helyen és néha-néha még rázd fel.

24 óra után szűrd le és használd azonnal, mert a macerátum hamar elromlik

HOGYAN KÉSZÍTS AMLA OLAJAT

Több mennyiségű olajat készíthetsz, melyet 3-6 hónapig tárolhatsz, a kiválasztott olaj függvényében. Az olajas macerátum koncentrációja ideálisan 10%, vagyis 10 g Amla por 100 ml olajhoz (szezámmag, barack, mandula, makadám, jojoba, ricinus, stb). Hagyd az olajas macerátumot hűvös, napfénytől védett helyen és néha-néha még rázd fel. 48-72 óra után (vagy akár 7 nap után is) szűrd le. Adj hozzá 0,5% E vitamint.

Az így nyert  olaj használható ránctalanító, regeneráló és revigoráló krémekbe. Masszázsolajként is használható. Az Amla olaj hajpakolásként is hatékony, hajmosás előtt használva, vagy kókusz olajas macerátumhoz hozzákevert vörös hennával együtt a töredezett, sérült hajvégek javítására.

Tárolása: száraz, hűvös, napfénytől védett helyen

FIGYELMEZTETÉS

-fennáll a belélegzés veszélye; ajánlott a maszk viselése használatkor

-lenyelni, belélegezni tilos; kerüld a szemmel való érintkezést

-érzékeny bőr esetén lehetségesek az enyhe irritációk, mivel a por aktiv hatóanyagokban gazdag; ajánlott egy allergiatesztet elvégezni a könyék belső részén vízzel elkevert Amla porral használat előtt.

-terhesség és szoptatás alatt is használható

– kizárólag kozmetikai célokra

*A weboldalon szereplő képek reprezentatív jellegűek. A termékek színe, szaga és állaga termékcsoportonként különbözhet. Ugyanakkor a termelő megváltoztathatja a termékek összetevőit semmi előzetes bejelentés nélkül. Ennek következtében, minden erőfeszítésünk ellenére, amit megteszünk az információk folytonos frissítéséért, a weboldalon feltüntetett összetevők eltérőek lehetnek a csomagoláson feltüntetett összetevőktől. Megkérünk, ellenőrizd az összetevőket a termék felbontása előtt. Ha bármilyen eltérést észlelsz, kérjük értesíts minket! A weboldalon található információk nem helyettesítik az orvosi tanácsokat, és minden termék hatása személyenként különbözik.

Emblica Officinalis Fruit Powder

*organikus termelésből származó

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Ellemental – Amla por 100 g” értékelése elsőként